Engleski za malu raju

Kurs engleskog jezika: Engleski jezik za malu raju - Engleski za djecu, engleski za najmlađe - Kursevi Engleskog - Online edukacija - OAK Online Akademija

Online kurs Engleski jezik za djecu namijenjen je za učenje male raje, učenika i školaraca raznih uzrasta i nivoa znanja. Online časovi ove edukacije predviđeni su kako za početnike tako i za napredne korisnike engleskog jezika. Online Engleski jezik za djecu predstavlja engleski za osnovnu školu i predškolsku dob, gdje će vaši najdraži kroz pažljivo odabran program naučiti najbitnije dijelove engleskog jezika – kroz igru, pjesmu i zabavne vježbe. U ponudi imamo stepene A1, A2 i B1 engleskog jezika za djecu. Nakon uspješnog završetka ovog kursa dobiti ćete certifikat – potvrdu o poznavanju engleskog jezika za djecu na osnovu odabranog stepena edukacije. Pogledajte i ostale jezičke, online kurseve u OAK odjelu Akademija za jezike.

Od ranih dana – program za naše najmlađe, za generacije koje dolaze. U programu Online Akademije pripremili smo i nešto za našu malu raju.  U našoj nastavi koristimo udžbenike koji preko 30 godina čine učenje engleskog jezika lakšim djeci diljem svijeta. Namijenjen djeci od 5 do 12 godina sa mnogo interesantnih primjera, razgovora, pjesmica i igrica da približi engleski na najljepši mogući način. Kroz sve te korake predavači ohrabruju djecu da učestvuju u nastavi više.

Ciljevi kursa

 • Naučiti koristiti osnovne riječi, fraze i rečenice i upotrijebiti ih u svakodnevnom govoru i njihovoj okolini;
 • Naučiti čitati i pisati ono što su naučili izgovoriti i što mogu razumjeti;
 • Proširiti svoj vokabular;
 • Razviti pozitivan stav prema engleskom jeziku i navikavanje na timski rad

Potrebno predznanje

Prije početka kursa radi se procjena nivoa od kojeg bi djeca trebala da krenu.

Trajanje i cijena kursa

Kurs se sastoji od šest udžbenika (nivoi A1 – B1) koja imaju po 8 lekcija. Moduli (edukacije) su podijeljeni na način da se nastava pohađa četiri puta sedmično. Jedan susret, tj. jedan čas traje 30 minuta. Trajanje jednog kursa (jedna knjiga obrađena) je 36 časova, a nakon svake parne lekcije imamo provjeru znanja, tj. reviziju urađenog u dvije prethodne lekcije.

Literatura i troškovi izdavanja certifikata uključeni su u cijenu, a zvanični certifikat se izdaje nakon dva odslušana modula i uspješnog polaganja testa. Sve informacije o cijenama, individualnim i grupnim programima možete pronaći u našem cjenovniku.

Certifikat i ispit

Po završetku dva kursa (dva obrađena udžbenika) vrši se testiranje polaznika i u skladu sa rezultatima tog testiranja polaznici dobivaju certifikate o uspješno završenoj edukaciji. Certifikat se izdaje nakon uspješno završena dva kursa (obje knjige moraju biti obrađene)

Ukoliko polaznik na ispitu ne zadovolji kriterij za polaganje istog, ispitu može ponovno pristupiti bez dodatnog pohađanja edukacije, prvi put BESPLATNO (rok za izlazak na popravni ispit je dva mjeseca od završetka edukacije), a svaki naredni put uz popust od 50% na polaganje ispita!

Ukoliko već posjedujete znanje ovog kursa i samo Vam je potreban certifikat, kao potvrda o poznavanju jezika iz ove oblasti – Online Akademija Vam nudi opciju testiranja, a da pritom ne pohađate kurs. Certifikat dobijate nakon uspješno položenog testa i to u roku od 48h. Sve ispite i informacije za polaganje možete pronaći na stranici certificiranja.

Prijava na edukaciju

Prijava na edukaciju vrši se popunjavanjem online forme/obrasca koju možete pronaći na stranici odabrane edukacije kliknom na dugme “Prijavi se”. Početak kursa za grupe je fleksibilan i zavisi od broja prijava te rezultata provjere znanja polaznika pri čemu se grupe nastoje formirati u skladu sa prethodno navedenim pravilima. Kurs počinje po formiranju grupe, a o terminima održavanja časova bićete pravovremeno obavješteni.

Za razliku od grupnih, individualne edukacije su fleksibilne koje se prilagođavaju prijavljenom polazniku. Greške polaznika se u ovom vidu brže i lakše ispravljaju te je tim omogućen i brži napredak polaznika. Iste se brže formiraju i počinju po dostupnosti predavača i polaznika, što se može realizovati kroz par dana.

Prijemni ispit

Pri samoj prijavi na edukaciju pristupate testiranju za određivanje nivoa, na osnovu kojeg se utvrđuje kakvo predznanje imate te od kojeg udžbenika trebate početi. Prijemni ispit nije eliminatoran i postoji samo zbog određivanja nivoa. Prijemni ispit za ovu edukaciju traje 30 minuta.

Kako nastaviti poslije edukacije

Preporučene edukacije za nadogradnju i proširenje znanja koje možete pohađati nakon uspješno položenog ispita, a bez polaganja prijemnog ispita u Online Akademiji su:

Tehničke specifikacije

Za neometano pohađanje naše online nastave u nastavku možete pronaći preporučene tehničke specifikacije potrebne za rad:

 • Uređaj: Računar / Laptop
 • Periferija: Miš / Slušalice / Mikrofon / Kamera
 • Operativni sistem: Windows 10 / iOS / Android
 • Internet pretraživač: Chrome / Firefox / Opera / Brave / Safari
 • Internet konekcija: 2Mbps download i 0.5 Mbps upload
 • A1 (Book 1 & 2) 0/0

  Introduction, School supplies and objects, Colours, Shapes, Classrom objects, Electronics, Toys, The Weather, Food, Animals, Actions, Jobs, Numbers, Household items, Locations, Activities and Routines, This/That/These/Those, There is/are, ''To Be'', Can/Can't, Phonics: a, e, i, o, u, b/p, c/g, d/t, m/n, f/v, l/r, a_e/ai/ay, e/ee/ea, i_e/y/i, o_e/oa/ow, u_e,/ue/ew

  No items in this section
 • A2 (Book 3 & 4) 0/0

  Some/any, Clothing, Places, Transportation, Jobs, Classes, Days of the week, What time is it?, Activities, The Weather, Sports, Ordinal numbers, Dates, Seasons, School subjects, Opposites, Feelings, Directions, Describing people, Look like, Plans, Illnesses, Family, Phonics: bl/gl/pl, br/gr/pr, cl/fl/sl, cr/fr, sw/st, sk/sn, sm/sc, ch/sh, ph/wh, th, ck/nk, lk/st, nd/ng, qu/tw, nt/rt

  No items in this section
 • B1 (Book 5 & 6) 0/0

  How many/How much, Quantity (a lot of/a few/a little), Comparative and Superlative, Adverbs, Adjectives, Animals, Chores, Senses, Places, Have you ever?, Activities, Things to see and do, Will, Gifts, Should/Could, Countries, Nationalities, Languages, Experiences, How long?, Character, Phonics:mp/mb, ir/ar, str/st, lt/ld, wr/wh, sp/spr, nch/ch, t/tch, ow/aw, oi/oo, oo/au, ow/or, ea/ou, ar/ir, air/er, or/ur

  No items in this section
Admin bar avatar
Profesor engleskog jezika i književnosti
Profesor engleskog jezika, diplomirani historičar umjetnosti i certificirani Cambridge CELTA predavač. Bavi se podučavanjem jezika već 10 godina. Radila sa djecom, tinejdžerima i odraslim osobama. Prenošenje znanja je njena strast, a lični i akademski napredak njenih učenika je njena motivacija. Jasenka će dati "peticu" svima koji vole životinje i prirodu.

Informacije o polazniku

//

Informacije o edukacijskom programu

1 predavanje = 2 časa sa pauzom od 10 minuta.

Cijena već od

432 KM
Copy link
Powered by Social Snap