Digitalni marketing

Digitalni marketing - Kurs informatike: Internet marketing - Socijalne mreže - Društvene mreže - Facebook, Google Ads, Youtube, Instagram, Wordpress - IT Kursevi - Online edukacija - OAK Online Akademija

Online kurs digitalnog marketinga je namijenjen za zainteresovane i entuzijastične osobe svih uzrasta koji žele da nauče o funkcionisanju i upravljanju društvenih profila na razne načine. Ukoliko imate svoj online biznis, ovaj kurs je namijenjen Vama, a predznanje Vam ne treba. Naučit ćete samostalno plovit po društvenim mrežama i poticati prodaju na istim. Nakon uspješnog završetka ovog kursa dobiti ćete certifikat – potvrdu o poznavanju rada u Digitalnom marketingu. Pogledajte i ostale, specifično namjenjene online kurseve u OAK odjelu IT Akademija.

Polaznici kursa Digitalnog marketinga kroz edukaciju će naučiti kako da na pravi način privuku svoje ciljne grupe i uz potrebno znanje ostvare što veću prodaju na Internetu. Digitalni marketing je jedna od novijih oblasti u polju biznisa u koju spada i Social Media Management, Ecommerce, SEO optimizacija, Grafički dizajn i druge.

Svi svakodnevno koristimo društvene mreže, ali nikada nismo toliko obraćali pažnju šta se to dešava iza kulisa te ko nam sve plasira reklame i potiče nas na kupovinu. Kroz online kurs digitalnog marketinga upoznat ćemo se s metodama i načinima dolaženja do kupaca kroz copywritting, grafički dizajn obuhvatajući sve ostale tehničke elemente koje nam nude algoritmi društvenih mreža.

Polaznici će kroz kurs prolaziti zajedno sa svojim biznis projektom kojeg oni osmisle ili kojeg već imaju. Svaki čas je praktičan tako da mogu učiti na vlastitim primjerima. Pored toga, cilj je osposobiti polaznike za samostalni rad u sferi digitalnog marketinga, za kvalitetno vođenje poslovnih i privatnih profila raznih vrsta na svim društvenim mrežama. Izrada svih vrsta reklama i praćenje najnovijih trendova marketinga, te kretanje u korak s ovim brzorastućim nivoom oglašavanja.

Znanje koje usvojite kroz ovu edukaciju Vas neće ograničiti samo na navedeno u planu i programu. Imat ćete priliku da ovladate korištenjem raznih alata koji su namijenjeni za raznovrsnu primjenu, što znači da Vi odlučujete kako i koliko maštovito ćete iste koristiti.

Cilj edukacije

Šta ćete naučiti pohađanjem ove edukacije tj. oblasti koje će se obraditi tokom trajanja edukacije:

 • Digitalni marketing – pojašnjenje pojma ”Digitalni marketing”. Digitalni marketing u vođenju poslovnih i privatnih profila.
 • Canva – program za obradu slika i teksta. Jedan od temeljnih programa za izradu objava koje ćemo kreirati. Radom u ”Canvi” učit ćemo izradu svih formata fotografije za objave na društvenim mrežama, izradu facebook profilnih i naslovnih slika, postera, google banera, naslovnica za web stranice…
 • Facebook – naučiti ćete voditi poslovne i privatne facebook profile, izrada kvalitetnog i primamljivog sadržaja, te naučiti ispravan tajming za izbacivanje navedenog sadržaja. Pravilan odabir ciljne grupe za svaku kreiranu objavu.
 • WordPress – struktura web stranice i objava iz aspekta digitalnog marketinga te tok i iskustvo korisnika
 • Instagram – vođenje Instagram poslovnih profila, izrada kvalitetnog sadržaja, kreiranje sponzorisanih slika i Instagram ”story” slika, boostanje postova, te uvezivanje s drugim društvenim mrežama.
 • Google Ads – u sklopu Google kampanje i reklama naučiti ćete kako optimizirati svoje reklame i sadržaj tako da isti bude kvalitetan i vidljiv tačno određenoj ciljnoj grupi korisnika.
 • Youtube Ads – izrada youtube reklama i video oglašavanje.

Potrebno predznanje

Preporučeno prethodno znanje za ovu edukaciju su osnove Interneta, tj. da se razumije šta je Internet preglednik, web stranica, korištenje email-a, pretraživača, itd. Također, smatra se da poznajete osnove rada na računaru, u smislu kreiranja, izmjene i brisanja datoteka kao i poznavanje rada na Windows 10 operativnom sistemu.

Za polaznike koji bi željeli pohađati navedenu edukaciju, a nemaju potrebno predznanje, preporučujemo pohađanje edukacija Windows 10 i Internet.

Trajanje i cijene edukacije

Online nastava se pohađa dva do četiri puta sedmično u zavisnosti od odabranog termina i intenziteta pohađanja nastave. Jedan susret, tj. jedan čas ima trajanje od 45 minuta. Trajanje online edukacije je 22 časa, od kojih je 20 namijenjeno za edukaciju, a zadnja dva časa za polaganje završnog ispita.

Literatura i troškovi izdavanja certifikata uključeni su u cijenu, a zvanični certifikat se izdaje nakon odslušane edukacije i uspješnog polaganja testa. Sve informacije o cijenama, individualnim i grupnim programima možete pronaći u našem cjenovniku.

Certifikat i ispit

Po završetku edukacije vrši se testiranje polaznika i u skladu sa rezultatima tog testiranja polaznici dobivaju certifikate o uspješno završenoj edukaciji.

Ukoliko polaznik na ispitu ne zadovolji kriterij za polaganje istog, ispitu može ponovno pristupiti bez dodatnog pohađanja edukacije, prvi put BESPLATNO (rok za izlazak na popravni ispit je dva mjeseca od završetka edukacije), a svaki naredni put uz popust od 50% na polaganje ispita!

Ukoliko već posjedujete znanje ovog kursa i samo Vam je potreban certifikat, kao potvrda o poznavanju rada u ovoj oblasti – Online Akademija Vam nudi opciju testiranja, a da pritom ne pohađate kurs. Certifikat dobijate nakon uspješno položenog testa i to u roku od 48h. Sve ispite i informacije za polaganje možete pronaći na stranici certificiranja.

Prijava na edukaciju

Prijava na edukaciju vrši se popunjavanjem online forme/obrasca koju možete pronaći na stranici odabrane edukacije kliknom na dugme “Prijavi se”. Početak edukacije za grupe zavisi od broja prijava te rezultata provjere znanja polaznika pri čemu se grupe nastoje formirati u skladu sa prethodno navedenim pravilima. Edukacija počinje po formiranju grupe, a o terminima održavanja časova bićete pravovremeno obavješteni.

Termini za individualne edukacije su potpuno fleksibilni i prilagođavaju se prijavljenom polazniku. Predavač je u potpunosti posvećen kandidatu, što omogućava i brži napredak polaznika. Individualne edukacije se brže formiraju i počinju po dostupnosti predavača i polaznika, što se može realizovati kroz nekoliko dana.

Prijemni ispit – test za određivanje nivoa znanja

Pri samoj prijavi na edukaciju potrebno je da uradite test na osnovu kojeg se određuje da li imate predznanje za pohađanje odabrane edukacije. Ukoliko test pokaže da posjedujete potrebno predznanje, možete pohađati odabranu edukaciju, a ukoliko ne zadovoljite, biti će Vam preporučena edukacija u skladu s rezultatima testa.

Prijemni ispit za ovu edukaciju ima trajanje od 30 minuta i sastoji se od oblasti:

 • Windows 10
 • Internet

Kako nastaviti poslije edukacije

Preporučene edukacije za nadogradnju i proširenje znanja koje možete pohađati nakon uspješno završene edukacije, bez polaganja prijemnog ispita u Online Akademiji su:

Tehničke specifikacije

Za neometano pohađanje naše online nastave u nastavku možete pronaći preporučene tehničke specifikacije potrebne za rad:

 • Uređaj: Računar / Laptop
 • Periferija: Miš / Slušalice / Mikrofon / Kamera
 • Operativni sistem: Windows 10 / iOS
 • Internet pretraživač: Chrome / Firefox / Opera / Brave / Safari
 • Aplikacija/program: instaliran i spreman za rad
 • Internet konekcija: 2Mbps download i 0.5 Mbps upload
 • 1. Uvod u digitalni marketing 0/0

  Upoznavanje učesnika međusobno, upoznavanje sa kurikulumom, uvod u digitalni marketing

  No items in this section
 • 2. Canva 0/0

  Kreiranje logotipa za biznis projekte

  No items in this section
 • 3. Canva 0/0

  Kreiranje Facebook covera za biznis projekte

  No items in this section
 • 4. Facebook 0/0

  Pravilno uspostavljanje Facebook stranice za biznis projekte

  No items in this section
 • 5. Vježbe 0/0

  Ponavljanje gradiva uz praktične vježbe i primjenu stečenog znanja u praksi

  No items in this section
 • 6. Facebook 0/0

  Politika Facebook sadržaja i njegovo raspoređivanje

  No items in this section
 • 7. Facebook 0/0

  Boostanje i sponzorisanje postova te pravilno uspostavljanje Facebook reklama

  No items in this section
 • 8. Facebook 0/0

  Kampanje i upoznavanje sa Facebook Business Managerom te uvod Creator Studio

  No items in this section
 • 9. Facebook 0/0

  Usavršavanje i optimiziranje Facebook kampanja

  No items in this section
 • 10. Vježbe 0/0

  Ponavljanje gradiva uz praktične vježbe i primjenu stečenog znanja u praksi

  No items in this section
 • 11. Wodpress 0/0

  Wordpress iz aspekta digitalnog marketinga

  No items in this section
 • 12. Google Ads 0/0

  Uspostavljanje Google Ads računa i kreiranje smart kampanje

  No items in this section
 • 13. Google Ads 0/0

  Kreiranje i razumijevanje složenih Google kampanja

  No items in this section
 • 14. Google Ads 0/0

  Usavršavanje i optimiziranje Google kampanja

  No items in this section
 • 15. Vježbe 0/0

  Ponavljanje gradiva uz praktične vježbe i primjenu stečenog znanja u praksi

  No items in this section
 • 16. Instagram 0/0

  Prezentacija, uvod u Instagram, pravilno uspostavljanje Instagram naloga

  No items in this section
 • 17. Instagram 0/0

  Raspored Instagram sadržaja, Instagram reklamiranje i kreiranje instagram kampanje

  No items in this section
 • 18. Youtube Ads 0/0

  Kreiranje video reklama, CPM i brand awareness politika

  No items in this section
 • 19-20. Vježbe 0/0

  Ponavljanje gradiva uz praktične vježbe i primjenu stečenog znanja u praksi te priprema za ispit

  No items in this section
 • 21-22. Završno testiranje - Ispit 0/0

  Polaganje ispita i dobijanje certifikata o uspješnom završetku edukacije i poznavanju materije

  No items in this section
Admin bar avatar
Menadžer za digitalni marketing
Rođen 2000. godine u Sarajevu. Po završetku osnovne škole upisujem Treću gimnaziju u Sarajevu gdje stičem mnogobrojna iskustva i znanja na polju informacijskih tehnologija. Nikada se iznimno nisam zanimao za klasično programiranje, uvijek sam išao ka kombinaciji interakcije s ljudima i rada na računarima. Shodno tome, počeo sam se zanimati za oblasti koje uključuju interakciju sa okolinom i rad s ljudima, to je prvenstveno oblast digitalnog marketinga. Završio sam tečaj digitalnog marketinga ''Eduka plus'' i certificiran sam regionalno priznatom diplomom Digital marketing menadžera. Uz to sam i student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, u sklopu kojeg sam išao na radionice i seminare na temu Izgradnje mira, Dijaloga za budućnost, Korisne saradnje i slično. Iza mene je gotovo godina iskustva mentora digitalnog marketinga, sa mnoštvom zadovoljnih polaznika. Vodim kurseve u sklopu PRONI omladinskog centra, Centra kulture mladih i Američkog kutka u oblasti digitalnog marketinga i SEO optimizacije.

Informacije o polazniku

//

Informacije o edukacijskom programu

1 predavanje = 2 časa sa pauzom od 10 minuta.

Cijena već od

264 KM
Copy link
Powered by Social Snap